Rahvuslus ja patriotism: valik kaasaegseid filosoofilisi võtmetekste (2009)

Image
book cover

Koostaja Eva Piirimäe

Tartu Ülikooli eetikakeskus, Eesti Keele Sihtasutus, 2009

Sisukord

Tõlkekogumik onavaldatud riikliku programmi „Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009–2013“ ettevalmistavate tegevuste raames.
    

Kogumiku eesmärgiks on läänemaailmas aktuaalse rahvusluse ja patriotismi debati tutvustamine ning avaliku arutelu edendamine rahvusluse eri vormidest. Rahvusvahelise diskussiooni tundmineonoluline, kuna see aitab eestlastel selgusele jõudaoma rahvusliku identiteedi määratlemisel ning mõista Eesti kultuurilisi eripärasid laiemas kontekstis. Kogumik koosneb kahest osast, millest esimene tutvustab liberalismi ja patriotismi, teine liberalismi ja rahvusluse omavahelist suhet. Põhjaliku ja ülevaatliku sissejuhatuse on kirjutanud kogumiku koostaja Eva Piirimäe.

Tõlgitud on tekstid sellistelt väljapaistvatelt autoritelt nagu Alasdair MacIntyre, Stephen Nathanson, Attracta Ingram, Margaret Canovan, Roger Scruton, David Miller, Yael Tamir, Will Kymlicka, Francis Fukuyama ja Margaret Canovan.

 

Pildil on inimesed istumas ja esitlust kuulamas

Kohtla-Järve ja Narva lasteaiad alustavad eestikeelsele haridusele ülemineku ja väärtuspõhise lasteaiakultuuri loomist toetavas programmis

pildi on inimesed laval seismas

Tartu Ülikooli eetikakeskus kutsub koole ja lasteaedu tunnustusprogrammi

Fotol inimesed Riigikogus lippude taustal seismas

Patsiendi elulõpu tahteavalduse töörühm annab oma kolme aasta tööviljad üle Sotsiaalministeeriumile